Skip to main content

Motorbroeken

Lekker in de zomer door Nederland touren, dagelijks tussen de files op de snelweg doorsjezen of met je vrienden op motorvakantie. Een motor geeft je een hoop vrijheid, maar het maakt je ook kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om de juiste motorkleding te dragen zodat je het risico op letsel verkleint bij ongevallen. Op deze pagina lees je alles over onze motorbroeken.

Zomer motorbroek

Stap je in de zomer wekelijks de motor op, om een lange tocht te maken? Tijdens de hoge temperaturen wil je een motorbroek die goed beschermt, maar óók ventileert. Een motorbroek gemaakt van textiel ventileert goed en laat je comfortabel rijden in de zomer.

Winter motorbroek

In de Nederlandse winter snijdt de koude wind langs je lichaam. Belangrijk dat je jezelf daarom goed inpakt, om warm te blijven én jezelf optimaal te beschermen. Onze winter motorbroeken zijn meestal gemaakt van leer of textiel in combinatie met Kevlar of Cordura.

Regen motorbroek

Van het ene op het andere moment valt het in Nederland met bakken uit de lucht. Je wilt natuurlijk niet drijfnat op je werk aankomen, als je de motor daarvoor gebruikt. Kies in dat geval een textiel motorbroek, die beschermt het beste tegen regen.

Kies een motorbroek die bij je past

Welke motorbroek beschermt het beste? Dat hangt af van onder andere het gebruik en materiaal van de motorbroek. 

Type motorbroek

Rijd je vooral in de zomer, winter of het hele jaar door? Afhankelijk daarvan kies je de juiste broek. Kies een ventilerende motorjas in de zomer en een extra robuuste jas met goede voering in de winter. Zorg voor een stof die waterafstotend is, zodat je niet kletsnat op je bestemming aankomt. 

Materiaal van de motorbroek

Een leren broek beschermt goed bij eventuele ongevallen, maar voelt tijdens het rijden misschien wat stroef aan. Textiel broeken beschermen beter in wisselende weersomstandigheden én geven je meer bewegingsvrijheid. Bij hoge snelheden vang je – in tegenstelling tot leren broeken – wel wat meer wind. 

Veel motorbroeken zijn gemaakt van textiel in combinatie met supervezels zoals Kevlar of Concura. Deze stof beschermt de motorrijder optimaal, kan hoge temperaturen aan en stoot water af. 

Kijk verder bij de selectie van de juiste motorjas naar pasvorm, windregulatie, isolatie, protectoren en reflectoren als je in het donker wilt rijden. Kom langs in onze winkel in Arnhem, ervaar de pasvorm van de verschillende materialen en laat je adviseren voor de beste motorjas door onze medewerkers. 

Volledig beschermd de weg op? Lees ook meer over onze:

Wat kost een motorbroek?

Een goede motorbroek verwarmt je in de winter, houdt je koel in de zomer en het hele jaar droog. En het beschermt je knieen en benen bij ongevallen. Onze motorbroeken worden gemaakt van de beste materialen, zodat je veilig de motor op stapt. Een motorbroek van Falcon koop je vanaf 60 euro. Laat je door onze medewerkers adviseren welke helm het beste bij jou past.

De motorkleding van Falcon

✓ De laagste prijsgarantie op motorhelmen
✓ Deskundig en persoonlijk advies in onze winkel
✓ Falcon motorkleding is een begrip in Arnhem & omstreken
✓ Eerlijke prijzen voor kwalitatieve motorkleding- en accessoires
✓ Kwaliteit staat voorop: we werken met hoogstaande merken zoals Bering en Macna

Kom langs in onze winkel

Arnhem

Leemansweg 39 G
6827 BX Arnhem
info@falconmotorkleding.nl