Skip to main content

Motorjassen

Lekker rondtouren, met de wind die langs je heen raast. Voor veel motorrijders voelt rijden op de tweewieler als dé ultieme vrijheid. Maar die vrijheid komt met een hoge prijs – als je jezelf niet goed beschermt. Daarom is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve en duurzame motorkleding. Motorjassen zorgen ervoor dat je optimaal beschermd bent tijdens het rijden én lekker warm blijft. En op sommige plekken zijn ze verplicht om er een te dragen. Lees op deze pagina meer over onze motorjacks.

Zomer motorjas

Spring je regelmatig in de zomer de motor op voor een heerlijke tocht, terwijl de zon het wegdek verwarmt? ‘s Zomers kunnen de temperaturen flink oplopen en dan wil je natuurlijk een motorjack dat extra ventileert. Veel zomerse motorjassen worden gemaakt van textiel, het laat veel wind door en laat je zorgeloos en koel rijden.

Winter motorjas

Rij je het hele jaar door op je motor – en ook veel op de snelwegen? Wanneer je onder winterse omstandigheden of met hoge snelheden rijdt, kan het behoorlijk koud zijn. Dan is het belangrijk dat je kiest voor een motorjas die extra warmte geeft. Winterse motorjassen zijn meestal gemaakt van textiel of leer. Deze jassen hebben een voering voor extra warmte. Sommige extra voeringen kun je eruit halen, zodat je je motorjas aanpast op wisselende temperaturen.

Regen motorjas

Niets is zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Een regenbui loert altijd om de hoek en is behoorlijk vervelend als je ermee wordt overvallen tijdens een rit op de motor. Na een fikse plensbui wil je niet drijfnat verder rijden: door de snelheid koel je snel af en met drijfnatte kleding wil je niet op je bestemming arriveren. Kies daarom voor een motorjas die wind- en waterafstotend is.

De juiste motorjas kiezen

Zoek je de juiste motorjas, dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal factoren:

Type motorjas

Rijd je vooral in de zomer, winter of het hele jaar door? Afhankelijk daarvan kies je de juiste jas. Kies een ventilerende motorjas in de zomer en een extra robuuste jas met goede voering in de winter. Zorg voor een stof die waterafstotend is, zodat je niet kletsnat op je bestemming aankomt.

Materiaal van de motorjas

Een leren jas beschermt goed bij eventuele ongevallen, maar voelt tijdens het rijden misschien wat stroef aan. Textiel jassen beschermen beter bij verschillende weersomstandigheden zoals regen en wind en je beweegt er vaak soepeler in. Bij hoge snelheden vang je – in tegenstelling tot leren jassen – wel wat meer wind. Vervelend als je bijvoorbeeld meedoet aan motorcross wedstrijden.

Veel motorjassen zijn gemaakt van textiel in combinatie met supervezels zoals Kevlar of Concura. Deze stof beschermt de motorrijder optimaal, kan hoge temperaturen aan en stoot water af.

Kijk verder bij de selectie van de juiste motorjas naar pasvorm, windregulatie, isolatie, protectoren en reflectoren als je in het donker wilt rijden. Kom langs in onze winkel in Arnhem, ervaar de pasvorm van de verschillende materialen en laat je adviseren voor de beste motorjas door onze medewerkers.

Volledig beschermd de weg op? Lees ook meer over onze:

Wat kost een motorjas?

Een motorjas is een flinke investering, maar op je veiligheid wil je natuurlijk niet beknibbelen. Bij ons vind je motorjassen van onder andere de merken Bering, revit en Macna: robuuste jassen die je optimale bescherming bieden en er ook nog eens stijlvol uitzien. Afhankelijk van het type jas, betaal je vanaf 100 euro voor een motorjas.

De motorkleding van Falcon

✓ De laagste prijsgarantie op motorhelmen
✓ Deskundig en persoonlijk advies in onze winkel
✓ Falcon motorkleding is een begrip in Arnhem & omstreken
✓ Eerlijke prijzen voor kwalitatieve motorkleding- en accessoires
✓ Kwaliteit staat voorop: we werken met hoogstaande merken zoals Bering en Macna

Kom langs in onze winkel

Arnhem

Leemansweg 39 G
6827 BX Arnhem
info@falconmotorkleding.nl