Skip to main content

Motorhelmen

Niets is lekkerder dan de geur van opgewarmde motorbanden die over het wegdek scheuren. En ondanks dat je een goede (ervaren) motorrijder bent, gaat veiligheid boven alles. Je bent – zeker op de snelweg – een stuk kwetsbaarder dan de automobilisten om je heen. En daarom is het belangrijk te investeren in kwalitatieve motorkleding met de juiste bescherming. Op deze pagina lees je meer verschillende motorhelmen voor ieder type motorrit.

Kom langs in onze motorkleding winkel

We zijn bezig met het vullen van de website. Daardoor staan nog lang niet alle producten in de website. Wij kunnen alle producten van de volgende merken leveren:

Scorpion – HJC – Macna – Segura – Bering

ACCESSOIRE

Bekijken

Alle helmen

Bekijken

Crosshelmen

Bekijken

Integraalhelmen

Bekijken

Jethelmen

Bekijken

Systeemhelmen

Bekijken

Vizieren

Bekijken
Bekijk alle helmen

Integraal helmen

Bij een val is een schram op je knie is vervelend, maar hoofdletsel heeft grotere gevolgen. Daarom is een goede motorhelm het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Een integraalhelm biedt het meeste bescherming. Deze motorhelmen beschermen het gezicht, de kin en rondom het hoofd volledig. Het vizier bij de ogen kan je openklappen. Naast optimale bescherming, biedt deze helm ook extra warmte bij koudere temperaturen.

Systeem helmen

Een systeemhelm, ook wel een modulaire helm genoemd, is een combinatie van de integraal- en jethelm. Deze motorhelm heeft een extra opzetstuk voor de kin dat je kunt openen en sluiten. Wanneer de kinbescherming gesloten is, biedt de helm dezelfde bescherming als een integraalhelm. Stijgen de temperaturen naar standje tropisch en rijd je een korte, relaxte tocht door de natuur? Dan kun je het opzetstuk openklikken voor extra ventilatie.

Jet helmen

De tegenhanger van de integraalhelm, is de jethelm. Dit zijn open helmen die minder bescherming bieden, maar beter ventileren. Vooral in de zomer kan het prettiger zijn om hiermee te rijden. Deze motorhelmen hebben geen volledige gezichtsbescherming en de onderkant bij de kin is open.

Motorcross helmen

Sta jij het liefst ieder weekend op het circuit: klaar om je tegenstanders het zand in de ogen te rijden? Motocross helmen zijn – in tegenstelling tot andere motorhelmen – ontworpen voor een val naar voren. De bescherming zit hier met name aan de voorkant in plaats van in de nek. Een ander belangrijk verschil met andere motorhelmen is de ventilatie. Tijdens een rondje over het circuit verlies je behoorlijk wat vocht en daarom is belangrijk dat deze motorhelm voor langere tijd comfortabel zit en goed ventileert.

Enduro helmen

Voor Enduro-evenementen heb je een speciale helm nodig die geschikt is voor on- en off-road gebruik. In tegenstelling tot een gewone motocross helm heb je bij de endurohelm een bredere kinbeschermer, grote zonneklep, extra geïntegreerde bescherming zoals peak of vizier, veel ventilatieopeningen en meer nekbescherming. Endurohelmen zijn ook goedgekeurd voor de openbare weg.

Motorhelmen die beschermen

Een gaaf design of flitsende kleur maakt je motorhelm af. Maar het allerbelangrijkste is een helm die optimaal beschermt. Daarom voldoen al onze motorhelmen aan de verplichte ECE-norm. Zij voldoen aan de veiligheidseisen rondom schokabsorptie, stevigheid, slijtvastheid en de grootte van de vizieropening. In onze winkel vind je motorhelmen van de merken HJC, Scorpion, Bering en Macna.

Volledig beschermd de weg op? Bekijk ook onze andere motoruitrusting:

De juiste motorhelm kiezen

Of je nu kiest voor een integraal-, systeem- of jethelm: de pasvorm is van essentieel belang. Een te strakke helm zit beklemmend en een helm die te groot is, kan afvallen. Een helm moet lekker zitten, de kinband moet goed aansluiten, de binnenbekleding lekker aanvoelen en je moet de mogelijkheid hebben om een zonnebril te dragen onder je helm. Daarom raden we aan om langs te komen in onze winkel en de motorhelm eerst te passen. Zo weet je zeker dat je een helm aanschaft die optimaal beschermt én lekker zit.

Wat kost een motorhelm?

Een motorhelm is vaak een flinke investering, maar op je veiligheid wil je natuurlijk niet beknibbelen. Onze helmen worden gemaakt van de beste materialen, waardoor je goed beschermd bent. Afhankelijk van het merk en de eisen, betaal je vanaf 59 euro voor een motorhelm. Je betaalt bij ons nooit teveel, we hebben namelijk de laagste prijsgarantie voor onze motorhelmen.

De motorkleding van Falcon

✓ De laagste prijsgarantie op motorhelmen
✓ Deskundig en persoonlijk advies in onze winkel
✓ Falcon motorkleding is een begrip in Arnhem & omstreken
✓ Eerlijke prijzen voor kwalitatieve motorkleding- en accessoires
✓ Kwaliteit staat voorop: we werken met hoogstaande merken zoals Bering en Macna

Kom langs in onze winkel

Arnhem

Leemansweg 39 G
6827 BX Arnhem
info@falconmotorkleding.nl